Rukometni klub Železničar ozvaničio je prva pojačanja ovog leta

Rukometni klub Železničar

Rukometni klub Železničar ozvaničio je prva pojačanja ovog leta, oba na bekovskim pozicijama. U redove Nišlija stigli su Stefan Trkulja i Vladan Arizanović.

Njima je zajedničko to što su već sarađivali sa trenerom Đorđem Teodorovićem, pre dve sezone u Metaloplastici. Obojica su sa „Željom“ potpisali dvogodišnji ugovor.

Trkulja je rođeni Novosađanin, prošao je kompletnu školu Vojvodine, a poslednje dve godine proveo u Metalolastici. Prepoznatljiv je kao rukometaš sa izrazitim odbrambenim karakteristikama, u napadu pokriva pozicije levog i srednjeg beka. Ima 22 godine, a sa juniorskom reprezentacijom Srbije učestvovao je na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Španiji.

Imao sam još godinu dana ugovora sa Metaloplastikom, ali smo se sporazumno razišli i sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv iz Niša. Drago mi je što dolazim u klub takve tradicije kao što je Železničar, a posebno se radujem ponovnoj saradnji sa trenerom Teodorovićem. Jako mi odgovara stil igre koji on forsira, taj „norveški sistem“ rukometa, sa puno trčanja. Sa dosta „Željinih“ rukometaša sam imao priliku da igram, tako sa sam siguran da ću se brzo i lako uklopiti-istakao je Trkulja

S druge strane, Arizanović je Vranjanac, rođen 2000. godine, u rukometnoj porodici-njegov otac Zoran poznato je rukometno ime u Vranju. Nakon matične Mladosti, par sezona bio je član Metaloplastike, a prethodnu sezonu proveo je u redovima Super B ligaša Mačve iz Bogatića. Igra na poziciji srednjeg beka i takođe je bio selektiran u odgovarajuće izabrane timove na nivou Srbije za svoj uzrast.

Poziv kluba kao što je Železničar za mene je velika čast. Mislim da je to veliki korak napred u karijeri. Dolazak u Niš poklopio se i sa privatnim opredeljenjem, upisom na Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, a adaptacija će mi biti utoliko lakša, jer već poznajem sistem rada trenera Teodorovića-kazao je Arizanović.

Podsetimo, Železničar je prethodno produžio ugovor sa Aleksandrom Stojanovićem, Miroslavom Kocićem, Đorđem Spasićem i Aleksandrom Pavlovićem.