Rubrika „Pitali smo“ uskoro na portalu Naissus.info

Pitali smo

Redakcija portala Naissus.info uskoro pokreće novu rubriku – „Pitali smo“. U novoj rubrici pitaćemo Nišlije za mišljenje, ali na način na koji ih niko, nikada do sada nije pitao.

Da, i dalje ćemo vas presretati na ulici kada se najmanje nadate. Dabome, snimaćemo vaše odgovore. Jeste, uz vaš pristanak možda i objavimo vašu fotografiju na našem sajtu.

„Ali, kako se to razlikuje od najobičnije ankete“, možda se zapitate. Prosto – zaboravite na dosadna pitanja, na koja smo svi čuli odgovore hiljadu puta. Ne, nećemo vas pitati da li ste zadovoljni centralnim grejanjem, niti da li vam odgovaraju cene namirnica.

Spremite se da odgovarate na pitanja koja do sada možda nikada niste sebi postavili i da čujete odgovore za koje niste ni znali da vas interesuju. „Na kom komadu nameštaja najradije sedite“ ili „Koje vam je omiljeno sujeverje“ samo su neka od pitanja koja vas očekuju.

Kako bi se cela rubrika „Pitali smo“ uobličila i dobila puni smisao, na kraju će se uvek naći informativno-zabavni tekst vezan za postavljeno pitanje. Tako će se, osim šašavih i čudnih pitanja i kreativnih i duhovitih odgovora, u ribruci naći, na primer, i kratka istorija stolice za ljuljanje ili tekst o sukobu Tesle i Edisona.

Budite spremni, jer niko neće biti pošteđen; pitaćemo kuvare, studente, građevinske radnike i advokate, pitaćemo pijačne prodavce, pitaćemo cvećare i frizere. Pitaćemo bake i deke, mame i tate, ali i sve ostale Nišlije.