RK Železničar: Ponovno okupljanje nakon pet meseci, tamo gde je sve počelo

RK Železničar
Foto: RK Železničar

RK Železničar imao je prvi zajednički trening posle pet meseci pauze. Tako su počeli pripreme za novu sezonu.

Prvi zajednički trening posle višemesečne pauze, rukometaši RK Železničar imali su juče u Rovčetu.

“Povratak korenima. Tamo gde je sve počelo, gde je „rođen“ niški mali rukomet, gde su odigrane neke kultne utakmice na početku istorije kluba, rukometaši Železničara su se okupili i odradili prvi zajednički trening posle okruglo pet meseci. U legendarnom Rovčetu, podno Tvrđave, trener Đorđe Teodorović izvršio je prozivku rukometaša”, navode iz kluba.

-U ovoj Tvrđavi, imamo „tvrđavu od momaka“. Zadovoljstvo je videti ih u ovolikom broju. Naša najveća snaga biće taj kontinuitet, koga u srpskom rukometu ima tako malo, a mi smo u minimalno izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu”, istakao je Teodorović i trojici najboljih, po njegovoj evidenciji, u tom pretpripremnom delu-Nikoli Matoviću, Lazaru Anđelkoviću i Vladanu Arizanoviću, podelio simbolične poklone.

Kompletan pogon Železničara već u utorak će odaditi opsežna medicinska testiranja, uključujući i ona na virus Kovid 19, kako bi povratak u halu Čair protekao po svim bezbednosnim protokolima, na šta je ukazana posebna pažnja na prvom okupljanju.

Global Digital Clinik