Repertoar Pozorišta lutaka

palčica
Foto: Pozorište lutaka Niš

Repertoar Pozorišta lutaka od 13. do 16. oktobra.

Četvrtak, 13. oktobar, 18.00
„Princeza na zrnu graška“
Bajka slavnog Andersena govori o princu koji je želeo da se oženi pravom princezom. Iako je dugo tražio, prava princeza je sasvim slučajno “ušla” u njegov život. Za razliku od originalne bajke, dramaturg je u ovu izvedbu uveo i nove likove, a to su Miš i Grašak.

Predstavu je režirao Davor Dragojević, a uloge tumače: Bilјana Radenković, Dejan Gocić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Nataša Ristić.

Nedelјa, 16. oktobar, 11.30
„Palčica“
Kada jedna usamlјena žena poželi da ima dete, iz cveta lale rodi se Palčica, devojčica mala poput palca, kako joj i samo ime kaže. Ona u početku biva srećna sa svojom majkom, medjutim, kako odrasta, njena lјubav prestaje da joj bude dovolјna, i ona kreće u svet u potragu za srećom. Taj njen put pun je iskušenja i opasnosti. Na kraju, zahvalјujući svojoj dobroti, ona biva nagrađena i nalazi svet u kom se oseća kao kod kuće.

Predstavu je režirala Dragana Miloševski Popova, a uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Jelena Đorđević, Srđan Milјković i Lazar Nikolić.

Pored toga, Pozorište lutaka gostuje u Užicu 11. oktobra.

Ansambl Pozorišta lutaka otputovao je u Užice gde će u Narodnom pozorištu 11. oktobra izvesti predstavu „Patkica Žutkica“ u okviru Šeste revije predstava za decu „Oktobarske čarolije“.
Tokom četiri revijalna dana užička publika videće i predstave Kraljevačkog pozorišta, Mašinog pozorišta iz Beograda i Kruševačkog pozorišta.