Renovirana “Kocka” otvorena uz zabavu i sportsko nadmetanje

Popularni teren ”Kocka” na Bulevaru Nemanjića u Nišu renoviran je i sada u mnogo lepšem izdanju svakog dana okuplja veliki broj dece i mladih. Lokalna fondacija Niš i Žitopek organizovali su sportski program i druženje komšija, kako bi i simbolično otvorili ovaj teren, a sve u sklopu velike kampanje ”Da skockamo Kocku i Tutino” koja je pokrenuta u aprilu.

U revijalnom delu programa na košarkaškom terenu, svoje umeće pokazali su mladi košarkaši iz K.K. Niš, a na odbojkaškom terenu devojčice i dečaci iz O.K. Desetka. Pored terena pratili su ih građani, komšije, deca iz komšiluka i svi zajedno uživali u lepom druženju, uz osveženje i neizostavne Žitopekove pogačice. Nakon revijalnih mečeva, svi zainteresovani takmičili su se u šutiranju trojki.

Ideja celog događaja je promocija sporta, zdravih stilova života i podsticaj mladima da kvalitetno provode svoje slobodno vreme. Zbog toga je i pokrenuta kampanja ”Da skockamo Kocku i Tutino” koja će trajati do 20. jula.

Sve do tada, po pet dinara od svake prodate pogačice u Žitopek pekarama ide za sređivanje dva sportska terena – Kocke na Bulevaru Nemanjića i Tutinog igrališta na Vizantijskom bulevaru pored Gabrovačke reke.

Betonsku podlogu na terenu „Kocka” zamenio je Grad Niš, a kroz kampanju Žitopeka i LFN dodatno je renoviran i prostor oko terena za košarku, uređen teren za odbojku, postavljena nova mreža, sanirane klupice i postavljen novi stočić.

Lokalna fondacija Niš, pozvala je još jednom sve sugrađane da nastave da kupuju pogačice, jer uskoro sledi uređenje Tutinog igrališta.