Rekonstrukcija dva javna toaleta u Nišu koštaće više od 6 miliona

rekonstrukcija dva javna toaleta
Javni toalet u centru Niša

Najavljena rekonstrukcija dva javna toaleta u Nišu koštaće više od 6 miliona dinara. Toaleti ispod Tvrđavskog mosta i u parku Čair do aprila bi trebalo da dobiju nov izgled.

Rekonstrukcija dva javna toaleta dodeljena je niškoj firmi Gramont inženjering. Njihova ponuda je ispunila sve uslove tendera Sekretarijata za investicije. Vrednost ugovora je 5,3 miliona dinara bez, a 6,4 miliona dinara sa PDV-om.

Ugovor je potpisan 27. januara, a radovi bi trebalo da počnu za manje od deset dana. Toaleti ispod Tvrđavskog mosta i u parku Čair dobiće nov izgled, jer je u pitanju kompletna rekonstrukcija. Predviđa se da će radovi biti gotovi do aprila.

Javni toaleti u Nišu godinama su u lošem stanju. Nema tople vode, a neretko se dešava da nema ni higijenskih sredstava.

Još jedan od problema javnih toaleta u gradu je i njihova nepristupačnost osobama koje se otežano kreću. Na ovaj problem ukazali su studenti iz inicijative “Jednak pristup“.

“Obišli smo postojeće toalete u Nišu, utvrdili njihovo stanje i pokušali da sa osobom u invalidskim kolicima udjemo u iste – što je naravno nemoguće. Sve ovo zabeležili smo kamerom kako bi i drugi videli trenutno stanje. Trudimo se da konstantno budemo prisutni u različitim medijima i da dopremo do što većeg broja građana”, rekla je Sonja Mijalković iz inicijative.