Reklamni upaljači – Obradujete svoje klijente sa malim ulaganjem

reklamni upaljači

Planiranje ulaganja u marketingu podložno je trendovima i često se odvija po preporuci vodećih svetskih marketinških stručnjaka.

Takvi trendovi su osetljivi na tehnološki razvoj i statistiku o ponašanju kupaca.

Poslednjih godina ulaganja su fokusirana na povećanje vidljivosti brenda na internetu, ali zbog velike gužve na ovim marketinškim kanalima krajnji efekat može da bude ispod očekivanja.

Nikada ne treba zaboraviti na važnost dobrih međuljudskih kontakata uživo i materijala koji mogu veoma dobro da prenesu informacije o brendu.

Reklamni materijal koji se daruje na poklon u vidu upaljača sa logom brenda, reklamnom porukom i kontaktom može da donese daleko veći povratni efekat nego pažljivo dizajnirana skupa internet reklama.

Darivanje malog poklona u neposrednoj komunikaciji sa promoterima ili tokom kupovine ostavlja utisak zahvalnosti za ukazano poverenje i brige za klijente. Ta vrsta pažnje prema klijentima nije moguća ni na jedan drugi način.

Nasuprot tome internet komunikacija je hladna i nikada ne može imati tako dobar efekat, naročito na održavanje lojalnosti klijenata.

Reklamni materijal koji svi vole

Svakodnevno dobijamo reklamni materijal koji uglavnom ne zadržavamo dugo već najčešće bacamo. Nekada ga čak i ne pogledamo već ga se vrlo brzo oslobodimo. Iskustvo je pokazalo da upotrebna vrednost reklamnog materijala značajno dorinosi vidljivosti brenda čiji se logo nalazi na njemu.

Predmet koji se koristi kao reklamni materijal uopšte ne mora da bude od značajne materijalne vrednosti, što najbolje vidimo kroz brendiranje upaljača.

Reklamni upaljači se nikada ne odbijaju i uvek se čuvaju na vidljivom mestu, idealno za prenošenje informacije o brendu. Koriste se često i imaju široku primenu. Iako su primarno namenjeni pušačima, koriste ga i nepušači ili bar vole da im se nađe pri ruci.

Reklamni upaljači se bacaju kao što je slučaj sa drugim reklamnim materijalom. Uvek može da posluži za osvetljavanje mračnih delova prostorije, za paljenje sveća, vatre za roštilj, šporeta na plin ili bar za spaljivanje končića koji visi sa odeće.

Upravo zato su i dalje jedan od najčešćih reklamnih materijala u skoro svim sektorima privredne delatnosti. Za reklamne upaljače se najčešće odlučuju restorani, kafići, klubovi, turistički objekti, razne trgovačke firme, auto servisi, vulkanizeri … itd.

Upaljači za svaku priliku

Upaljači koji se koriste kao reklamni materijal mogu biti oni jednostavniji i jeftiniji sa kremenom i elektronski. Postoje u raznim oblicima i bojama, a odvaja ih i kvalitet koji može značajno da varira.

Najveću pažnju svakako izazivaju atraktivni ZIPPO upaljači, koji uglavnom imaju i svoju kutiju, takođe zgodnu za brendiranje. Obično ih poklanjaju menadžeri svojim ključnim klijentima i saradnicima jer spadaju u ekskluzivne poklone. Za one jednostavnije prilike i svakodnevnu komunikaciju sa klijentima sasvim su dobri i upaljači srednje i niže klase.

Atraktivnost ovog poklona čini njegova praktična strana ali i reklamna poruka. Nemali značaj ima i kreativno rešenje koje će se štampati na upaljaču. Dobar dizajn, smislena poruka, odnosno slogan koji se lako pamti su podjednako važni kao i primenjivost.

Ako nemate svoj dizajnerski tim u firmi ili već organizovanu saradnju sa profesionalnim dizajnerom, možete zatražiti od štamparije ovu uslugu.

Preduzeće Klik Commerce iz Beograda već 20 godina uspešno posluje na polju prodaje i štampe reklamne galanterije sa štamparijama širom Srbije, kao i sa krajnjim klijentima, kako u zemlji, tako i inostranstvu.

Reklamni upaljači su dobitna kombinacija u svakom marketinškom planu. Odlučivanjem za štampanje reklamnih upaljača simpatije klijenata će se održati sa lakoćom i to sa prilično skromnim budžetom za reklamni materijal.

Dostava hrane u Nišu