Radovi na Trgu u Niškoj Banji uskoro završeni

Centralni Trg u Niškoj Banji
Niška Banja

Centralni Trg i Fontana, u Niškoj banji uređuju se posle dugog niza godina. Radovi su realizovani u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma, i polako se privode kraju.

Nov izgled dobiće šetalište i fontane. Biće postavljene klupe, zelenilo uređeno… Centralni Trg dobiće izgled kakav zaslužuje, izjavio je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. Nalazi se način da se izdvoji novac, i da se ulaže u Banju, ne samo na ovom projektu, već i na onima koji su prethodili, ali i onima koji će doći, dodaje on.

Radovi na rekonstrukciji počeli su u maju 2019. godine, završetak je nekoliko puta odlagan zbog izvođača koji nisu poštovali rokove. Zbog toga je ugovor sa prvobitnom firmom raskinut, a radove je nastavilo drugo preduzeće. Na rekonstrukciji se radilo i tokom vanrednog stanja, a Trg će posetioce u novom ruhu dočekati u junu.

Vrednost ovog projekta je skoro 20 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Niša uz finansijsku pomoć države, odnosno Ministarstva turizma.

Predsednik Gradske opštine Niška Banja, Dejan Jovanović, ističe da je centralni Trg sa fontanama najkapitalniji projekat koji je rađen. Dodaje da je to moralo da se sredi, jer je Trg centar mesta. Na razglednicima i suvenirima uvek se nalazi baš ovaj Trg, i zaslužuje novo ruho, dodaje Jovanović.

Autor J.Š.