Radovi na sanaciji klizišta u Proseku posle tri i po godine

sotirovski

Posle tri i po godine počela je sanacija klizišta na putu kroz selo Prosek ka Jelašnici, Sićevu i gradu, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa saradnicima obišla radove koji teku ubrzanom dinamikom, a piše na zvaničnom sajtu Grada Niša.

Zahvaljujući razumevanju i dogovoru sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, dobili smo sredstva iz republičkog budžeta i to je samo jedna od šest lokacija lokalnog karaktera za koju smo dobili sredstva od države, istakla je gradonačelnica Niša, a navodi se na sajtu Grada Niša

Zbog klizišta je preusmeren saobraćaj, nije bilo bezbedno za đake, pešake, vozila. Ovo je velika pomoć države za Niš i gradsku opštinu Niška Banja, ukazala je Dragana Sotirovski.

Radove na sanaciji klizišta obišli su gradski većnici Nenad Stanković i Miroslav Đokić, predsednik gradske opštine Niška Banja Dušan Živković, predstavnici Direkcije za izgradnju grada i Zavoda za urbanizam.

Živković je rekao da je ovaj putni pravac od vitalnog značaja za žitelje Proseka i mesta duž ovog lokalnog putnog pravca.

Inače, meštani su se više šuta žalili na klizište u Proseku, a jedan od njih, kome je urušena i kuća, rekao je za Južne vesti u januaru da je sve počelo pre tri godine kada su teški kamioni zbog izgradnje koridora prolazili tim putem, a da su poplave dodatno uticale na odron.