Radnički otvara Superligu protiv Proletera

Foto: FK Radnički, Printscreen FB
Foto: FK Radnički, Printscreen FB

U pauzi između dva evropska dvomeča fudbalere Radničkog u nedelju, 22. jula očekuje početak nove sezone u Superligi Srbije.

Nišlije u nedelju od 20 sati dočekuju novosadski Proleter, a i pored zgusnutog rasporeda u igri će biti samo pobeda.

Tim sa Čaira je u četvrtak uspešno prebrodio prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Malteška Gzira Junajted je savladana u gostima sa 1:0 (ukupno 5:0), a već narednog četvrtka sledi gostovanje Makabiju iz Tel Aviva u sklopu drugog kola.

Fudbalere Radničkog u nedelju očekuje početak nove sezone u Superligi Srbije; Foto: FK Radnički

“Dvomeč sa Gzirom je bio uspešan po nas, ali smo platili ceh povredama Haskića i Crnomarkovića, čiji je nastup protiv Proletera pod velikim znakom pitanja. Obojica imaju probleme sa primicačem, a te povrede izazvala je veštačka podloga na Malti. Što se tiče same utakmice protiv Gzire, ja sam zadovoljan što smo prošli dalje, ali žalim za ubedljivijim trijumfom u revanšu, jer smo u prvom poluvremenu propustili tri kolosalne šanse. Ta utakmica nas je iscrpela zbog velike vrućine i te podloge, tako da duel sa Proleterom dočekujemo pomalo umorni. Ipak, Superliga Srbije je najvažnije takmičenje za nas, imamo ogromne ambicije i želimo da je otvorimo trijumfom”, rekao je Lalatović.

Strateg Lalatović je dodao da je Proleter ekipa koja je nedavno ušla u Superligu i koja dugo igra zajedno, a koju je i sam trenirao od 2011. do 2013. godine.

“Ja poznajem većinu tih fudbalera, a nekima sam bio i trener. Proleter je tim koji ima kvalitet za ravnopravno takmičenje u Superligi, doveli su trojicu ozbiljnih fudbalera, tako da moji igrači veoma ozbiljno moraju da shvate ovu utakmicu, jer će svako eventualno opuštanje biti surovo kažnjeno”, kazao je trener Radničkog.

Glavni sudija ovog susreta biće Lazar Lukić.

Karte za utakmicu Radnički-Proleter prodaju se na bileternici ispred hale Čair po sledećim cenama: 300 dinara za istočnu i zapadnu tribinu, 150 dinara za južnu i 1.500 dinara za mesto u loži.