Radnički gostuje Novom Pazaru

radnički
Foto: FK Radnički

Fudbaleri Radničkog u petak od 16 časova gostuju Novom Pazaru, u utakmici devetog kola Linglong Superlige Srbije.

Niški tim u ovaj meč ulazi u pozitivnom raspoloženju. U nedelju je savladao Voždovac na svom stadionu sa 1:0, prekinuo niz bez trijumfa, a novi šef stručnog štaba Radomir Koković je uspešno debitovao na toj poziciji. Radnički je trenutno na 11. poziciji tabeli sa devet bodova na svom kontu.

“Očekivanja za ovu utakmicu su da, pre svega, nastavimo da podižemo kvalitet igre. Kada kažem kvalitet igre, mislim na sve faze. I ofanzivno i defanzivno i u tranzicijama. Moramo da probamo da što manje osciliramo i da ne dođemo u situaciju kao u prošlom meču protiv Voždovca, kada smo 60 minuta igrali jako dobro, a onda drastično pali u poslednjih pola sata, usled nekoliko faktora koje sam već isticao u mojim javnim nastupima. Mi smo u procesu i da bi došli do željene igre, trebaće nam malo vremena i strpljenja”, rekao je trener Radničkog Radomir Koković.

Optimista pred neugodno gostovanje je i krilni fudbaler Radničkog Borko Duronjić.

Moram da naglasim da je atmosfera u ekipi sjajna. Pobedili smo Voždovac, puni smo samopouzdanja i u Novi Pazar idemo kao optimisti. Očekuje nas zahtevna utakmica, Novi Pazar je uvek bio jedno od najtežih gostovanja u ligi i tako je i sada, bez obzira na njihov plasman na tabeli. Mogu da kažem da smo mi spremni za meč i da ćemo dati sve od sebe da vežemo drugu pobedu u prvenstvu“, izjavio je Duronjić.