Prskanje protiv komaraca u Nišu u četvrtak i petak

nisava centar
Naissus.info,,arhiva, ilustracija

U četvrtak 20. juna i petak 21 juna preduzeća Sanit MBM i Ekos DDD, će vršiti tretman suzbijanja komarac duž rečnih korita i zabarenih površina na teritoriji Niša koje predstvaljaju stanište komaraca.

Prvoga dana tretman će biti obavlje u opštinama Niška Banja, Medijana i Crveni Krst, a drugog Pantelej i Palilula.

Kako navode iz preduzeća Sanit MBM preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme pa ne zahteva posebne mere predostrožnosti.

U četvrtak, 20. juna planirano je prskanje u Niškoj Banji na priobaljima reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničie, Kutinske (Od Lazarevog sela do uliva u reku Nišavu) i Nišave (leva strana od konjičkog kluba Čegar do vikend-naselja Ostrovica i od konjičkog kluba do naselja Brzi Brod), kao i kod tople bare i starog korita Nišave (“mrtvaja”).

“Na teritoriji Medijana: priobalja Gabrovačke reke (od pruge Niš – Sofija do uliva u Nišavu) i Suvodolskog potoka (od pruge Niš – Sofija do uliva u Nišavu) i bara u starom koritu Nišave kod Brzog Broda”, kažu iz ovog preduzeća.

U opštini Crveni Krst planirano je prskanje priobalja Toponičke i Rujničke reke (od Bulevara 12. februar do uliva u Nišavu), Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave (desna obala od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu) i priobalja Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz Donje Trnave.

21. juna, u petak, u planu je prskanje u Panteleju – priobalja Malčanske, Brenične, Matejevačke reke i Knezselskog potoka.

“Na teritoriji GO Palilula: Priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge Niš – Sofija, priobalje reke Nišave (leva strana od železničkog mosta do uliva u 1. Moravu), priobalje Južne Morave od ulaska u Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom, Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac”, dodaje se.

Navode da je preparat neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme pa ne zahteva posebne mere predostrožnosti.

Naglašavaju i da će u slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman biti odložen za prvi naredni dan kada vremenski uslovi to dozvole.

Izvor: Naissus.info, Južne vesti

Global Digital Clinik