Protestna vožnja kroz grad: Niški biciklisti voze za aerodrom

Niški biciklisti voze za aerodrom
Niški biciklisti voze za aerodrom

Podršku inicijativi “Ne damo niški aerodrom”, kako najavljuju, pružiće i niški biciklisti. Oni će u subotu, 9. juna organizovati vožnju pod nazivom “Biciklisti voze za aerodrom” do Spomen parka Bubanj. 

“Inicijativa Ne damo niški aerodrom poziva sve koji su protiv odluke o poklanjanju niškog aerodroma “Konstantin Veliki” da dođu sa svojim porodicama i prijateljima na druženje na Bubnju i “Razgovor o slobodi” sa početkom u 12 časova”, navodi se u saopštenju inicijative.

Takođe, organizatori iz Udruženje biciklista Karavan Tim pozivaju sve bicikliste Niša da se priključe vožnji podrške građanskoj inicijativi, a okupljanje građana sa dvotočkašima je, navode, do 11 časova na Trgu kralja Milana.
——————————————–
Satnica vožnje: 

• 11:00 polazak biciklista sa Trg kralja Milana
• 12:00 časova dolazak na Spomen park Bubanj Niš
——————————————–
Trasa protestne vožnje:

– Gradska kuća Niš, 
– Bulevar Nemanjića Niš, 
– Bulevar Zorana Đinđića Niš,
– Narodno pozorište Niš,
– Skupština Grada Niša 
– Spomen Park Bubanj Nis 

Biciklisti će ispred Skupštine grada Niša simbolično zazvoniti u znak podsećanja odbornicima Skupštine Grada Niša da je, kako kažu, “vreme da zakažu sednicu Skupštine i glasaju protiv poklanjanja aerodroma.”

Nakon toga bicikliste će nastaviti vožnju ka Spomen parku Bubanj gde će za sve učesnike i zainteresovane građane od 12 časova biti organizovan javni čas o Bubnju pod nazivom: “Razgovor o slobodi”.

Razgovor o simbolu tri pesnice biće sa rediteljem dokumentarnog filma “Priča o slobodi” – Vladimirom Đorđevićem, najavljuju iz inicijative “Ne damo niški aerodrom”.

Dostava hrane u Nišu