Protest: Borci i radnici propalih preduzeća u Nišu ne odustaju od svojih zahteva

Protest radnika i učesnika rata 1999. godine ispred Gradske kuće u Nišu
Protest radnika i učesnika rata 1999. godine ispred Gradske kuće u Nišu

„Zakon za sve“, „Radnici su robovi“, „Hoćemo pravdu“ su samo od neki od transparenata koji su danas nosili radnici propalih niških preduzeća na protestu ispred Gradske kuće u Nišu, nezadovoljni što još nisu dobili zaostale zarade.

Ovog puta protest su podržali i predastavnici učesnika rata 1999. godine i Vojnog i Policijskog sindikata koji od Vlade Srbije zahtevaju da budu oslobođeni od plaćanja participacije, izrada socijalne karte, otvaranje kacelarije za ratne vojne invalide, kao i otvaranje spomen sobe za poginule učesnike ratova

„Zahtevamo isplatu plata i ratnih dnevnica, isplatu socijalnog programa i doprinosa radnicima, donošenje zakona o borcima, nacionalne penzije za borce koji penziju nisu stekli na drugi način i boračkih dodataka za one koji su stekli penziju u firmama”, rekli su predstavnici Udruženja “Gvozdeni puk”.

Predstavnici radnika i učesnika rata dogovorili su se da ubuduće na pregovore u Vladu Srbije odlazi tročlana delegacija koju će činiti dva predstavnika radnika i jedan predstavnik boraca.

Predstavnik radnika Žarko Đorđević je rekao da da će naredne sedmice na prijemu kod premijerke Ane Brnabić tražiti konkretan dogovor o načinu isplate zaostalih zarada za oko 9 hiljada radnika nekadašnjih industrijskih giganata u Nišu.