Prolaz na pešački između, preko ili ispod kablova

pešaci
Foto:Naissus Info

Radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića uveliko traju. Osim što su zbog raskopane trake Bulevara koja vodi ka pijaci, pešaci morali da prelaze ulicu “kao po oranju”, na tom ujedno i jedinom pešačkom prelazu sada moraju i da preskaču kablove, a neki se i provlače između njih.

Izgradnja još jednog kružnog toka na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića u Nišu krenula je početkom marta. Radovi uveliko traju, raskopana je kompletna desna traka Bulevara, doduše sada posipana peskom, pa osim što su do nedavno morali da prelaze ulicu “kao po oranju”, sada imaju novim problem, kako doći do trotoara imeđu kablova koji vise.

“Nije prijatno, valjda ide struja, a i ako ne ide ovde neko može da se saplete i padne”, kaže jedna sugrađanka.

“Ovo je strašno, javašluk”, komentariše jedan mlađi Nišlija.

“Ovo je strašno što kače kablove i nezakonito,ovo su kablovi za internet. Pa ljudi moji neko može ozbiljno da se povredi”, kaže jedan građanin.

Nezvanično saznajemo da se zaista radi o kablovima za internet a kojih operatera i da li su prilikom izvođenja radova i uklanjanja semafora pali na sred pešačkog prelaza do te informacije nismo došli.

Prema ranijim najavama iz Grada, kružni tok trebalo bi da bude završen do sredine aprila.  Da li će biti završen u roku, i da li će neko pomeriti kablove kako ne bi ugrožavali pešake pitali smo većnika zaduženog za planiranje i izgradnju Nenada Stankovića. Na telefonske pozive se nije javljao, a ni odgovor na sms poruku nismo dobili.