Proizvodnja liftova iz Belorusije stiže u Niš

Ilustracija; Foto: Pixabay

Svaka delegacija privrednika iz Belorusije koja poseti Srbiju obići će i grad Niš – najavio je u Gradskoj kući ambasador Belorusije u Srbiji njegova ekselencija Valerij Briljov.

Njegovu ekselenciju je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Darko Bulatović sa saradnicima. Tom prilikom održana je prezentacija privrednih potencijala Grada Niša i razmotrene su mogućnosti saradnje na brojnim poljima sa prijateljskom Belorusijom.

Ambasador Belorusije u poseti Nišu 

“Odnosi i razgovori koje smo vodili sigurno će voditi saradnji, lako smo se razumeli, a odnos između dve zemlje je oduvek prijateljski. Svaki dan moramo napredovati u saradnji, a postoji dosta oblasti u kojima će se videtirezultati naših razgovora. Očekujemo vaše zvaničnike u Belorusiji“, rekao je ambasador Valerij Briljov.

Ambasador Briljov je 1981. završio  arhitektonski fakultet Beloruskog politehničkog instituta, 1989. godine fakultet stranih jezika za stručnjake koji odlaze u inostranstvo Minskog državnog pedagoškog instituta stranih jezika.

Sastanku je prisustvovao i počasni konzul Belorusije u Beogradu Dragomir Karić.

“Mogućnost saradnje je u oblasti proizvodnje lifotva po kojoj je poznata Belorusija. Sada je šansa da neka kompanija iz Niša krene u saradnju i da se napravi jedno zajedničko preduzeće. Na početku bi se možda ovde radila samo montaža liftova a onda i prozvodnja u gradu Nišu, gde bi našlo uposlenje oko stotinu radnika. Šansa za saranju postoji u oblasti bele tehnike, optičke tehnologije”, rekao je Karić.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da je sastanak bio jako sadržajan i da su ambasadoru predstavljeni značajni infrastrukturni projekti koji su u planu izgradnje.

“Nastavili smo saradnju između već uspostavljenih odnosa gradova pobratima, Niša i gradova u Belorusiji. Saradnja je moguća u oblasti turizma, obrazovanja, kulture, a iskoristili smo priliku i počasnog konzula Belorusije da najavimo niz sastanaka sa beloruskim privrednicima”, rekao je Bulatović.

Svaka delegacija privrednika iz Belorusije koja poseti Srbiju obići će i Grad Niš najavio je ambasador Briljov i izrazio optimizam kada je u  pitanju privredna saradnja našeg grada i Belorusije.

Global Digital Clinik