Produžen raspust, kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 sati

krizni štab
Foto: Arhiva

Krizni štab na današnjoj sednici doneo je odluku da se jesenji raspust za đake osnovnih i srednjih škola produži na devet dana, od 8. do 12. novembra. Uvodi se i nova mera, kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 sati a ta mera stupa na snagu od ponedeljka.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba je rekla da je mera koja se odnosi na ugostiteljske objekte proširena i na kockarnice.

Ona je istakla da je epidemiološka situacija u ovom momentu prilično nepovoljna, i da između 50 i 60 naših sugrađana svakog dana izgubi život.

Dodala je da više od tri miliona građana dobilo bar jednu dozu vakcine, ali i istakla da to nije dovoljno.

Virus je doživeo više mutacija tako da se najlakše prenosi sa osobu na osobu, rekla je Kisić Tepavčević.

Navela je da su vakcine, na osnovu iskustva u našoj zemlji, bezbedne, da nijednu težu reakciju nismo imali.

U ovom momentu je 56 odsto punoletnih vakcinisano, ali u uzrastu od 18 do 30 godine, tek svaki četvrti je vakcinisan, rekla je i apelovala na tu starosnu grupu da se vakcinišu, dodajući da mogu mnogo da pomognu u borbi protiv virusa, na taj način.

Povratak u klupe 15. novembra

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obaveštava da je Кrizni štab na današnjoj sednici doneo odluku da jesenji raspust za učenike osnovnih i srednjih škola počne u ponedeljak, 8. novembra i da traje do petka, 12. novembra.

Tim za škole apeluje na primenu i drugih mera ograničavanja okupljanja i strogo poštovanje svih drugih propisanih mera prevencije i suzbijanja kovid-19 kako bi odluka o produženju jesenjeg raspusta dala efekat na smanjenje obolevanja od kovid-19 u školskom uzrastu i opštoj populaciji, saopšteno je iz Ministarstva.

Prvi radni dan za učenike, kako se dodaje, biće ponedeljak, 15. novembar 2021. godine.