Pritvorene dve osobe iz Niša: Sumnja se da su penzionera držali kao roba

penzionera držali kao roba
Foto: Ilustracija

Dve osobe iz Niša pritvorene su pod sumnjom da su dve godine penzionera držali kao roba.

Više javno tužilaštvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenih N.N. i D.P. iz Niša. Sumnja se da su oni u periodu od marta 2019. do marta 2021. godine penzionera držali kao roba. Osumnjičeni su da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Sumnja se da su okrivljeni u periodu od dve godine, primenom sile i pretnje držali oštećenog J.G. iz Niša u cilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa.

Oni su ga primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici. Ograničavali mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac koji bi im davao, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Po predlogu ovog tužilaštva, Viši sud u Nišu je protiv okrivljenih odredio pritvor do 30 dana. Pritvor je određen u cilju sprečavanja da utiču na svedoke koje je tokom istrage potrebno ispitati. Takođe i zbog činjenice da je za navedeno krivično delo propisana kazna zatvora preko deset godina, a čije izvršenje dovodi do uznemirenja javnosti.

Global Digital Clinik