Primopredaja dužnosti: Novi načelnik Nišavskog upravnog okruga stupio na funkciju

Petar Babović je nNovi načelnik Nišavskog upravnog okruga
Foto: Zvanični sajt Grada

Petar Babović je novi načelnik Nišavskog upravnog okruga. Primopredajom dužnosti on je stupio na svoju novu funkciju.

Novi načelnik Nišavskog upravnog okruga izabran je na sednici Vlade 25. septembra 2020. godine. Juče je i zvanično stupio na funkciju, kada mu je prethodnica Dragana Sotirovski predala dužnost.

Babović studirao je medicinu, a zaposlen je u Medicini rada. Za novu funkciju formalno je predložen od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a postavila ga je Vlada Srbije. Ipak, predložila ga je Srpska napredna stranka, čiji je član.

Tokom postupka primopredaje, Dragana Sotirovski upoznala jeni Babovića sa radom Nišavskog upravnog okruga u prethodne tri godine i predala mu predmete koji su pristigli u periodu od njenog izbora za gradonačelnicu Niša do postavljenja Babovića za načelnika.

Dragana Sotirovski predstavila je Baboviću zaposlene u Nišavskom upravnom okrugu i navela da je po dolasku na čelo Nišavskog upravnog okruga inicirala i sa saradnicima realaizovala akcije otvorenih dana, kao i svojevrsni karavan – obilazak jedinica lokalne samouprave na području okruga. U tim akcijama, organizovanim dva puta godišnje, rešavani su konkretni problemi građana i opština, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Babović je rekao da će nastaviti sa kvalitetnom praksom rada Nišavskog upravog okruga u prethodne tri godine i da će njegova vrata biti uvek otvorena za građane, šefove i načelnike inspekcijskih službi.

Najavio je da će odmah krenuti u obilazak Okruga kako bi sa rukovodstvima jedinica lokalnih samouprava razgovarao o aktuelnim pitanjima i problemima tih sredina. Tokom postupka primopredaje rečeno je da predstoji prijem novih inspektora u cilju povećanja kapaciteta i efikasnosti inspekcijskih službi.