Prijem u Gradskoj kući u Nišu za planinare i atletičare

Ispraćaj planinara na nove ekspedicije; Foto: Grad Niš

U Gradskoj kući u Nišu priređen je prijem za članove Planinarskog društva „Preslap“ iz Niša i Atletskog kluba „Železničar“.

Planinari Nenad Stojanović, Slobodan Vasković i Miroslav Dokman će ovog leta učestvovati na tri planinarske ekspedicije: Elbrus – najviši vrh Evrope i Rusije 5642m, Mon Blan – najviši vrh Alpa i Francuske 4810 m, Fudži – najviši vrh Japana 3776m.

Prošlogodišnji ispraćaj naših planinara u Japan i uručenje zastave Grada Niša i njeno postavljanje na najviši vrh „zemlje izlazećeg sunca“ naišli su na lep i srdačan odjek u javnosti.

Na ovaj način Grad Niš je uspešno predstavljen u svetu i afirmisan na jedan drugačiji način, rečeno je na prijemu u Gradskoj kući.

„Verujem da će i ove godine svečana zastava Grada Niša, koju smo danas uručili članovima članovima „Preslapa“, obići svet i da će naši planinari sa ovom zastavom u rukama izaći na ove surove planinske vrhove. Takođe, ovom prilikom želim planinarima pogodne uslove za uspon na Elbrus, Mon Blan i Fudži. Uveren sam da će ostvariti svoje ciljeve”, rekao je većnik Branislav Kačar, resorno zadužen za omladinu i sport.

Prijem u Gradskoj kući; Foto: Grad Niš
Prijem u Gradskoj kući; Foto: Grad Niš

“Istovremeno, pošto su nam danas u gostima i atletičari, ističem da će Grad Niš obezbediti neophodno sportsko ortopedsko pomagalo za našeg sportistu sa invaliditetom Nemanju Tadića kako bi se uspešno i u adekvatnim uslovima pripremio za Evropsko prvenstvo u disciplini skok u vis“, rekao je ovom prilikom Kačar.

Grad Niš može da se ponosi svojim planinarima i ateltičarima, ali na sportske kolektive koji su izborili plasman u Evropu: FK Radnički Niš, RK Železničar, RK Naisa i Vaterpolo klub Nais, dodao je Kačar. 

“Čestitam im na viteškoj borbi i ostvarenim rezultatima. Grad Niš i niška publika biće uz sve naše sportiste i u narednom periodu i pružati im podršku da i u evropskim nadmetanjima koja im predstoje ostvare zapažene rezultate”, istako je Kačar.

Dostava hrane u Nišu