Prijem u GO Medijana za mladu nišku skijašicu Dunju Đorđević

Dunja Đorđević

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić, ugostio u svom kabinetu Dunju Đorđević (2013) mladu nišku skijašicu, višestruku šampionku Alpskog kupa Srbije i Državnog prvenstva Srbije u veleslalomu.

Prve skijaške zaokrete, Dunja je napravila tek što je napunila 2 godine, te se skijanjem bavi punih 9 godina, a takmiči već 6 godina. Član je skijaškog kluba “Besna Kobila” iz Vranja (BKV), a prve 3 takmičarske sezone, bila je član skijaškog kluba Niš (NIN). Dunja ističe da je ovaj sport zavolela, jer je oduvek sa roditeljima i bratom Nikolom, odlazila na skijanje, ali porodično rekreativno se bave biciklizmom i odlaze na planinarenje.

Dunjina majka, Milena kaže, da je jako teško, pre svega finanskijski i organizaciono propratiti sve aktivnosti i takmičenja, ali da je prelep osećaj imati ovakvo dete, dok otac Nenad ističe da im je cilj bio da Dunja i Nenad, koji takođe ima puno talenata, ne samo za sport, već i prirodne nauke, steknu sportski duh i da izrastu u jake i odlučne ljude.

Dunja pohađa V-2 razred osnovne škole “Učitelj Tasa” u Nišu i odlična je učenica. Uspešno uspeva da uskladi školske obaveze za sportskim. Pored skijanja, aktivno trenira odbojku u OK “Desetka” kao i atletiku u AK “Železničar”. Odličan uspeh postiže i kao učenica III razreda Osnovne Muzičke škole u Nišu, na odseku gitara.

Dunja Đorđević je u poslednjih 5 godina osvojila 4 duple titule u alpskom skijanju i ima preko 50 medalja sa raznih takmičenja.

Alpski kup Srbije je najviši rang takmičenja u Srbiji. Državno prvenstvo Srbije je jedna trka sa najvišim značajem od svih trka Alpskog kupa, jer pobednik dobija titulu državnog prvaka.

„Gradska opština Medijana uvek je tu za ovakve talente, kao što je Dunja i uvek se trudi da im pomogne“ izjavio je predsednik Kocić i dodao da „U okviru pronatalitetne politike, opština izdvaja po 30.000 dinara za multitalentovanu decu“. Predsednik je naglasio „Kojim god sportom se bavili, suština je promovisati zdrav način života, jer to je put kojim mladi treba da idu.“

Kocić je ovom prilikom,istakao da je juče, raspisan konkurs za dodelu novčane pomoći za postupak vantelesne oplodnje i uputio poziv svim mladim parovima, koji prirodnim putem, ne mogu da se ostvare kao roditelji, da konkurišu, a Gradska opština Medijana je tu da finansijski pomogne, da bude što više dece, više Medijanaca i građana Niša. „U protekle 4 godine, 140.000 evra utrošeno je za trećerođenu decu u porodici“ rekao je predsednik i podsetio da opština, za svako 4. dete izdvaja 150.000 i 200.000 dinara, za svako 5. dete u porodici.

 

Global Digital Clinik