Prijave za popisivače poljoprivrednih gazdinstava do 21. avgusta. Nišu potrebno 46 popisivača

Dodela subvencija poljoprivrednim proizvođačima

Republički zavod za statistiku poziva sve zainteresovane da se prijave za posao popisivača poljoprivrede 2023. koji se sprovodi od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine. Minimalna plata je oko 60.000, a projektovana zarada 150.000 dinara. Prijave se obavljaju elektronski, do 21. avgusta, a rang lista je 22. avgusta, kada bi trebalo da bude objavljena na sajtovima Republičkog zavoda za statistiku i Ministarstva poljoprivrede.

Popisivači imaju obavezu da pre početka prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka. Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sva poljoprivredna gazdinstva prema dodeljenom Adresaru, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Na Popisu poljoprivrede biće angažovano 2842 popisivača, a broj prijava je ograničen.

Period angažovanja je od 01. oktobra do 22. decembra 2023. godine

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni:

državljanstvo Republike Srbije;
prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji;
najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave;
stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje;
da kandidat nije osuđivan, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.
Podrazumeva se poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Kriterijumi za izbor su:

stručna sprema;
oblast obrazovanja;
radni status;
učestvovanje u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti poljoprivrede (Popis poljoprivrede 2012, Istraživanje o strukturi poljoprivrednih gazdinstava 2018. ili redovna statistička istraživanja u oblasti poljoprivrede u poslednjih 5 godina).