Prepravljeno vozilo ne može na tehnički pregled bez uverenja Agencije

Tehnički pregled vozila
Tehnički pregled vozila

Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije saopštava da je, stupanjem na snagu odredbi Pravilnika o tehničkom pregledu vozila, za vozila koja su prepravljena obavezna provera da li poseduju odgovarajuće Uverenje o ispitivanju vozila, koje izdaje Agencija.

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije uspostavila je aplikaciju kroz koju tehnički pregledi vrše provere da li je za vozilo izdato Uverenje o ispitivanju vozila u skladu sa propisima.

Bez odgovarajućeg uverenja obustavlja se tehnički pregled vozila

Ukoliko se uverenje za predmetno vozilo ne nalazi u bazi podataka Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, tehnički pregled se obustavlja dok se ne izvrše potrebne provere.

Ukoliko se ustanovi da uverenje koje je stranka dostavila na uvid tehničkom pregledu, nije u skladu sa zakonskim odredbama ne može se izvršiti tehnički pregled vozila.

Proverama dokumenata koje su stranke dostavljale tehničkim pregledima, ustanovljeno je da određen broj uverenja nije izdat od strane Agencije za bezbednost saobraćaja, kao ni od organizacija koje su u prethodnom periodu bile ovlašćene za poslove ispitivanja vozila.

“Ovim putem apelujemo na sve vlasnike vozila, da ukoliko vrše prepravke na svojim vozilima, poštuju propise i informišu se na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja o postupku ispitivanja vozila, kako bi izbegli eventualne neprijatnosti usled pojave određenog broja uverenja koje nisu izdata na propisanim i zaštićenim obrascima”, navodi se u saopštenju Agencije.