Preminuo niški kompozitor Novak Radulović

Niški kompozitor Novak Radulović, nakon kraće i iznenadne bolesti, preminuo je u 67. godini. Radulović je inače jedini Srbin koji je uvršten u svetsku publikaciju “2.000 izuzetnih intelektualaca 21. veka“.

 Zajedno sa biografijama 50.000 poznatih ličnosti iz nauke, politike, muzike i drugih oblasti života već dva puta našlo u prestižnim “Markizovim“ publikacijama “Ko je ko u svetu“ i jednom u izdanju „Ko je ko u Americi“našlo se i ime Novaka Radulovića.

Učestvovao je na oko 200 muzičkih festivala u zemlji i svetu, a osvojio je i mnogo nagrada. Autor je i šest knjiga za decu sa notama za pevanje i sviranje. U Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji i Sloveniji i danas je u opticaju oko 300 njegovih kompozicija. Komponovao je kompozicije za decu i klasičnu gitaru, šansone, šlagere, starogradske pesme i romanse, zabavne melodije i horske kompozicije.

Radulović je rođen u Sloveniji, a živeo je i radio u Nišu. Bio je zaposlen u “Železnicama Srbije”, a komponovao u slobodno vreme. Iza sebe je ostavio ženu Divnu, i dvoje dece – Milicu i Miloša.

Niški kompozitor biće sahranjen u subotu, 24. novembra u 13 sati na Novom groblju u Nišu.

Exe-Net