Preminula porodilja u UKC Niš

porodilja

Dvadesetsedmogodišnja porodilja koja je bila zaražena korona virusom preminula je jutros u 7.20 sati. Ona je u utorak na svet donela devojčicu Milicu, koja je negativna na korona virus.

Dvadesetsedmogodišnja porodilja iz Zaječara preminula je jutros u 7.20 sati u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu od posledica korona virusa.

Iz UKC-a Niš saopštavaju da je trudnica B.M. stara 27 godina zbog progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije i jako teškog opšteg stanja, u ponedeljak 26.04.2021., prevedena u jedinicu intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju.

Dodaju da je od prijema u jedinicu intezivne nege, pacijentkinja bila pod neprekidnim nadzorom i  tretmanom multidisciplinarnog tima lekara UKC Niš.

Navode i da je trudnica je 26.04.2021.godine porođena prirodnim putem, u kontrolisanim uslovima u jedinici intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju. Rodila je vitalno dete ženskog pola koje je odmah prebačeno u neonatološki blok Klinike za dečije interne bolesti.

“Dan nakon porođaja, dolazi do pogoršanja životnih funkcija i teškog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i funkcije jetre. I pored intenzivnog lečenja od strane multidisciplinarnog tima lekara, došlo je do smrtnog ishoda i pacijentkinja je preminula u četvrtak 29.04.2021. u 7,20”, ističu iz UKC-a.

Iz UKC-a Niš, ističu da se beba nalazi u potpuno zadovoljavajućem zdravstvenom stanju, da je negativna je na Kovid-19, kao i da je pod neprekidnim nadzorom lekara.