Preduzetnicima 500 miliona dinara za investicije

Preduzetnicima 500 miliona dinara za investicije
Preduzetnicima 500 miliona dinara za investicije; Foto: Pixabay

Ministarstvo privrede poziva preduzetnike, mikro, mala i srednja privredna preduzeća kao i zadruge koji su registrovani u Agenciji za privredne da se informišu o Programu podsticanja preduzetništva kroz podršku investicijama u 2018. godini, koji se sprovodi u saradnji sa sa Fondom za razvoj Republike Srbije.

Privredni subjekti koji ispunjavaju uslove Programa, mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u iznosu do 20% bespovratnih sredstava od vrednosti investicionog ulaganja.

Preostali iznos vrednosti projekta finansiraće se iz kredita Fonda za razvoj, sa kamatnom stopom 1,5 odsto godišnje uz garanciju banke i 3 odsto godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja.

Rok otplate za pravna lica je do deset godina, za preduzetnike do osam godina, a u oba slučaja odobrava se grejs period od jedne godine.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za:

  • kupovinu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono održavanje proizvodnog prostora ili poslovnog prostora koji je u sastavu proizvodnog prostora, ili prostora u kojem se obavlja proizvodnja ili skladištenje proizvoda;
  • kupovinu nove ili polovne proizvodne opreme (ne starije od pet godina), uključujući dostavna vozila za prevoz sopstvenih proizvoda i druga transportna sredstva koja se koriste u procesu proizvodnje;
  • trajna obrtna sredstva, koja mogu da čine najviše 20% ukupnog investicionog ulaganja;
  • nabavku softvera i drugih nematerijalnih ulaganja.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.decembra 2018.

Ovde možete preuzeti potrebna dokumenta.

Global Digital Clinik