Predstavljena turistička ponuda Niša na 39. Međunarodnom sajmu turizma

Turistička organizacija Niš predstavila je turističku ponudu Niša i okoline na 39. Međunarodnom sajamu turizma “HOLIDAY & SPA” u Sofiji, koji svake godine otvara sezonu brojnih turističkih dešavanja u Bugarskoj.

Ovaj događaj u susednoj zemlji koja za Niš predstavlja glavno emitivno tržište okuplja više od 250 izlagača iz 15 zemalja.

Niš je predstavio svoje  istorijske znamenitosti, muzeje i lokalitete, gastronomsku ponudu, događaje, banjski turizam, avanturističke programe, vinsku turu „Vinski put Niša“ koju realizuje Bleasure DMC, kao i ponudu vina i turističkih sadržaja u vinariji “Malča”.

Ponuda je predstavljena u okviru izlagačkog prostora Turističke organizacije Srbije, zajedno sa turističkim organizacijama Beograda, Zlatibora, Kragujevca, Čačka, Požarevca, Novog Sada, Kraljeva, Golubca, Dimitrovgrada, Bele Palanke, Pirota, Sokobanje i Knjaževca.

Realizovan je nastavak saradnje sa predstavnicima grada Sofije i Velikog Trnova, kao i sa brojnim turoperaterima iz Bugarske koji već dugi niz godina dovode grupe turista u Niš, ali i sa onim novima koji tek kreiraju nove ponude za posetu našem gradu.

Većina turoperatora ističe da turisti iz Bugarske vole da provode vikende i praznike u Nišu, da vole da posećuju muzeje i istorijske lokalitete, vole kupovinu, provod, muziku i gastronomsku ponudu, kao i da se uvek rado vraćaju u naš grad.

Posebno interesovanje izazvalo je ponovno otvaranje Medijane, kao najznačajnijeg antičkog arheološkog lokaliteta u Srbiji.

Štand Turističke organizacije Niš posetio je i srpski ambasador u Bugarskoj.