Predstava niškog Narodnog pozorišta u petak na “Joakimovim danima”

Poster festivala
"Joakimovi dani"

Niško Narodno pozorište učestvovaće na ovogodišnjim “Joakimovim danima”. Festival Knjaževsko-srpskog teatra, pozorišta u Kragujevcu, ove godine biće realizovano  putem emitovanja odabranih predstava na Radio-televiziji Kragujevac.

Festival “Joakimovi dani” održava se svakog maja već 11 godina. Organizator je Knjaževačko-srpski teatar, pozorište u Kragujevcu. Revija pozorišnih predstava se organizuje  u čast pisca Joakima Vujića. Ove godine zbog zabrane okupljanja, festival će biti realizovan putem emitovanja predstava na RTV Kragujevac. Šest predstava se emituju od 19. do 30. maja utorkompetkom subotom od 20 časova. Reprize predstava se emituju  ponedeljkom, utorkom i sredom od 13 časova.

Pored pozorišta iz Republike Srpske, Sombora, Kraljeva i Beogradskog dramskog pozorišta na festivalu će biti prikazana i predstava Narodnog pozorišta Niš.

Predstava “Devetstopetnaesta, tragedija jednog naroda” u produkciji sa Kruševačkim pozorištem i CZK “Vuk Karadžić” iz Loznice će biti emitovana u petak29. maja, sa početkom u 20 časova.

Večeras je na repertoaru predstava “Profesionalac” Kraljevačkog pozorišta, a u subotu 30. maja predstava Knježevsko-srpskog teatra, “Ženidba i udadba”.

Radio-televizija Kragujevac je dostupna svim  gledaocima u Srbiji na:

  •  Kanalu 405, D3 platforme SBB-a i
  •  Kanalu 555 MTS-a ili Supernove.

Gledaoci mogu, takođe, pristupiti televiziji putem linka www.rtk.co.rs/uzivo.

Global Digital Clinik