Pratite stanje na putevima na aplikaciji: Izbegnite gužve tokom uskršnjih praznika

Auto-put E 75, Foto: JP Putevi Srbije
Auto-put E 75, Foto: JP Putevi Srbije

Pojačan rad sektora za naplatu putarine

JP „Putevi Srbije” i Sektor za naplatu putarine i ove nedelje spremno dočekuju uskršnje praznike, period kada je povećan intenzitet saobraćaja na auto-putevima u Republici Srbiji.

U ovom preduzeću ističu da su svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica u funkciji 24 časa dnevno, bez pauze i da je u tu svrhu povećan broj inkasanata i drugih zaposlenih na naplatnim stanicama.

Stanje na putevima preko aplikacije

Učesnici u saobraćaju mogu putem portala na auto-putevima i aplikacije za mobilne telefone JP „Putevi Srbije“ da se informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Aplikacija sadrži sledeće opcije i funkcionalnosti: Interaktivnu mapu, rutu, cene putarine, obaveštenja o radovima na putevima, zastojima i prohodnostima na naplatnim stanicama, spisak lokacija gde se mogu kupiti i dopuniti TAG uređaji itd.

Svaki treći učesnik u soabraćaju koristi uređaj ENP

Na vidljivim mestima u zoni naplatnih stanica, postavljena su obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom jeziku.

U sistemu elektronske naplate putarine, trenutno postoji više od  200.000 korisnika uređaja za ENP i njihov broj se svake godine povećava, navodi se u saoštenju JP “Putevi Srbije”.

Ipak, putem mobilne aplikacije nije moguće proveriti stanje ili dopuniti sredstva na TAG uređaj za elektronsku naplatu putarine.

Global Digital Clinik