Pozorište lutaka: Repertoar ove nedelje „Čuvari prirode čiste“ i „Carev zatočenik“

Lutkarsko pozorište Niš
Lutkarsko pozorište Niš

Pozorište lutaka tokom vanrednog stanja prikazuje svoje predstave na YouTube kanalu. Dostavljamo repertoar za ovu semicu:

Četvrtak, 26. mart, 18.00, predstava „Čuvari prirode čiste“

Prava ekološka predstava u kojoj se kroz stih i muziku govori o potrebi očuvanja životne sredine. Poruka predstave je jasna, a način na koji je ispričana, dinamičan. Ovakav edukativni sadržaj pomaže učiteljima i roditeljima u vaspitanju dece, a lako je prihvatljiv najmlađima.

Predstavu je režirao Miodrag Dinulović, a uloge tumače: Srđan Miljković, Toma Bibić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Aleksandra Pavlović, Nataša Ristić i Dejan Gocić.

Nedelja, 29. mart, 11.30, predstava „Carev zatočnik“

Duhovit tekst, dinamična postavka, prateća originalna muzika puna etno-rok ritma,  kostimi i scenografski elementi dočaravaju pravu pozorišnu bajku.

Cara Prtprtptislava VI izaziva na dvoboj grozni Džin sa cvetom u zubima i preti da će uništiti carevinu. Car obećava presto i ruku svoje kćeri onome ko ga savlada. Međutim, on to ne čini. Po želji svoje kćerke, njenu ruku daje mladom i lepom Jovanu, a ne Mitru Pjevaču, rataru koji je svaladao džina i koji želi samo da neki pesnik sačuva od zaborava njegov podvig i uspeh.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, muziku komponovao Nenad Milosavljević, a uloge tumače: Davorin Dinić, Svetlana Mihajlović, Dejan Gocić, Mirjana Đorđević, Slobodan Miljković, Biljana Radenković, Srđan Miljković, Tatjana Milenković, Toma Bibić i Stanislava Joković.

Linkovi će biti objavljeni na fb strani Pozorišta lutaka.

Dostava hrane u Nišu