Pozorište lutaka: Premijera predstave „Divlji labudovi“

Pozorište lutaka
Pozorište lutaka

 U petak 13. decembra u 19.00 časova biće izvedena premijera predstave „Divlji labudovi“.

Režiju potpisuje poljski reditelj Jaroslav Antonjuk, scenografiju Eva Farkašova iz Slovačke, a muziku Bogdan Ščepanjski.

Uloge tumače: Mirjana Đorđević, Mladen Milojković, Toma Bibić, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Biljana Radenković i Dejan Gocić.

Kratak sadržaj predstave:

Bezmerna ljubav prema braći koje je okrutna maćeha pretvorila u labudove, pokreće njihovu sestru Elizu na žrtvovanje. U bajci „Divlji labudovi“, u dugoj potrazi za braćom, Eliza dospeva u mnoge nevolje, koje ljubavlju vođena prevladava. Ona, po savetu dobre starice, plete košulje od koprive za braću kako bi se, kad ih obuku, povratili u ljudski oblik. Od te čovekoljubive namere ona ne odustaje ni onda kad je pakosnik i spletkaroš sa dvora proglašava vešticom. Zahvaljujući ovoj Andersenovoj bajci dete će lakše dopreti do saznanja pravih vrednosti u životu, a u dobroj Elizi prepoznati sopstvene postupke koje ih čine plemenitima i zapevati zajedno s njom:

“U svetu prepunom strahota Nek vas čuva bratska ljubav i dobrota.“
.
Uzrast: 10+

O reditelju:

Jaroslav Antonjuk, 1963, poljski režiser, teatrolog i dramaturg. Završio je Državni pozorišni studio, Pozorišnu državnu akademiju u Varšavi i Ekonomsku menadžment akademiju u Varšavi. Direktor je Lutkarskog i glumačkog pozorišta u Lomži i Međunarodnog pozorišnog festivala „Valise” („U koferu”).

Četvrtak, 12. decembar, 18.00, pretpremijera

Petak, 13. decembar, 19.00, premijera

Kurs Digitalnog Marketinga