Pozorište lutaka predstavama na otvorenom počinje novu sezonu

pozorište lutaka

Ovog vikenda počinje nova sezona u Lutkarskom pozorištu. Najmlađi će moći da uživaju predstavama na otvorenom.

Pozorište lutaka počinje novu pozorišnu sezonu predstavama „Mala princeza“ i „Kosić Bosić“ koje će izvesti na platou ispred Oficirskog doma.

Prva predstava koja će obeležiti početak je „Mala princeza“. Predstava će biti odigrana sutra, 5. septembta od 17 časova na platou ispred Oficirskog doma.

Predstavu je režirao  Aleksandar Kanjevac, a uloge tumače Marija Cvetković, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković. Bajka o uobraženoj princezi, njenim proscima, mlinarevom sinu i jednom magarcu, koja govori o datim obećanjima i onome što ona sobom nose. Predstava se temelji na glumačkoj i animatorskoj veštini. Odlikuje se živom i dopadljivom muzikom kao i dinamičnom i lepršavom igrom.

Na istom mestu će u nedelju, 6. septembra od 11:30,biti odigrana predstava „Kosić Bosić“.

Režiju je radio Todor Valov, a uloge tumače Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Srđan Miljković i Davorin Dinić. „Kosić Bosić“ je životna lekcija kroz priču u kojoj jednog kosa, naivnog poput deteta, vara lukavi lisac. Kada mu on pojede sva jaja iz gnezda, ne pomažu mu ni Breza, Potočić niti Poljana. Svi se boje lisca, a u pomoć mu jedino priskače pas. Nadmudriće lukavu liju, koja upada u sopstvenu zamku i od nje ostaje samo koža.

Predstave koje će se izvesti tokom vikenda su besplatne.

Redovan program Pozorište lutaka nastavlja u nedelju 13. septembra. Cene karata za redovan program su nepromenjene i iznose 200 dinara za slobodnu posetu gledalaca, a 150 dinara za organizovane posete.