Pozorište lutaka Niš učestvuje na „LUT FESTU“ u Istočnom Sarajevu

Pozorište lutaka Niš
Pozorište lutaka Niš

Pozorište lutaka Niš učestvuje sa predstavom „Mala princeza“ na Dvadesetom međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“ koji se održava od 12. do 17. maja 2019. godine u Istočnom Sarajevu pod motom „Anima u srcu“.

Povodom velikog jubileja, direktor festivala Vitomir Mitrić kaže: “Ovaj festival ima kulturnu misiju koja je djelovala nedostižno i mi nismo mogli zamisliti prve godine kada smo krenuli sa festivalom da ćemo imati ovako kvalitetan program i festival koji se priznaje u svijetu“. Naglasio je da je 20 godina lutkarstva u Istočnom Sarajevu obeležilo isto toliko generacija nove mlade pozorišne publike, kojoj je usađena ljubav prema lutkarstvu i pozorišnoj umetnosti. “Festival je lutkarskim ostvarenjima učio mlade da njeguju ljubav, poštuju različitosti i u svojim srcima gaje čistotu duše i prave vrijednosti”, ističe Mitrić.

Na festivalu predstave će izvesti 15 pozorišta iz: Estonije, Austrije, Italije, Španije, Belgije, Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije.

Programi ovogodišnjeg festivala biće realizovani u 10 gradova i opština Republike Srpske, a Pozorište lutaka Niš nastupa:

  • U sredu 15. maja u Kulturnom centru Teslić, u 13.00 časova;
  • U četvrtak, 16. maja u Kultrnom centru Pale u 12.00 časova;

Predstavu „Mala princeza“ režirao je Aleksandar Kanjevac, a na festivalu će nastupiti Marija Cvetković, Srđan Miljković, Davorin Dinić i Jelena Đorđević umesto Stanislave Joković koja inače igra u ovoj predstavi.

Exe-Net