Pozorište lutaka: „Čudesna družina jedne stonoge“ ponovo na repertoaru

Čudesna družina jedne stonoge
Čudesna družina jedne stonoge

Posle dvogodišnje pauze u četvrtak 27. februara u 18.00 časova na repertoaru je predstava “Čudesna družina jedne stonoge”.

Žureći da ne zakasni na prolećni bal jedna stonoga gubi cipelicu. Njeni prijatelji odlučuju da joj pomognu da je pronađe i kreću u potragu prepunu neverovatnih avantura, u kojoj će svako ponešto pronaći…

To je divna priča o požrtvovanosti, o tome da pomažući drugima često ostvarujemo sopstvene snove, o odgovorima koje ipak sami moramo da otkrijemo, o ljubavi koju ponekad ne primećujemo čak i ako je tu pored nas, ali iznad svega, priča o lepoti nesebičnog deljenja i značaju pravog prijateljstva.

Čudesnu družinu čine Stonoga, Bubamara, Miš, Puž, Svraka, Vuk, Lav i Bumbar, a igraju ih  Aleksandra Pavlović, Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Stefan Mladenović, Mladen Milojković i Toma Bibić.

Predstava je nastala po motivima pesama Ljubiše Simića, Nisvete Grabovac Šabić, Dragice Šreder i Ruže Mijović Šorić, članova Udruženja pisaca „Sedmica“ iz Frankfurta na Majni, a tekst je napisala Nataša Ilić.

Sjajan autorski tim predvođen rediteljem Milošem Jagodićem, pored Nataše Ilić, čine Ivana Savić  (scenografija, kostim i grafički dizajn), Nađa Kovačovska (priprema, realizacija i izrada maski, maketa i rekvizita), Oliver Katić i Dejan Ilić (muzika), Mladen Milojković (scenski pokret i koreografija), Petar Stojanović (stručni saradnik za koreografiju) i Davorin Dinić (fotografija i grafička obrada).