Povećanje cene poreza na imovinu, prispaja se prva zona sa delom grada kod Delta Planeta

porez

Deo grada kod tržnog centra „Delta planet“ od sada će biti prispojen sa prvom zonom, pa će se po kriterijumu za naplaćivanje poreza taj deo posmatrati kao centar grada. Porez će se naplaćivati kao u prvoj zoni, a porez u svim delovima grada poskupeće za 15-16%, pa će stan od 60 kvadrata koji je na Bulevaru Nemanjića od sada iznositi 8.904 dinara umesto dosadašnjih 7.200 dinara na godišnjem nivou, prenose Južne Vesti.

Na sednici skupštine Grada odlučeno je da se druga zona prispoji prvoj, a izgradnja Delta Planeta doprinela je tome da se po komunalnoj i infrastrukturnoj opremljenosti ovaj deo posmatra kao i centar grada. Centar grada će biti od Crvenog pevca do Ureda i prema Nišavi.

Porez na imovinu se utvrđuje prema prosečnoj ceni kvadrata u zoni grada u kojoj se nalaze. Prosečna cena stanova u prvoj zoni iznosi 1.051 evro po metru kvadratnom, ali danas nije retko da se stanovi sa novom infrastrukturom prodaju i za preko 2.000 evra po metru kvadratnom.

Određeni broj seoskih nekretnina u šestoj i sedmoj zoni, poput starih kuća i zemljišta ispod jednog hektara, zadržaće minimalnu cenu poreza.