Povećan broj građevinskih inspektora koji sprečavaju divlju gradnju

Goran Zdravković Foto: FB Dragana Sotirovski
Goran Zdravković Foto: FB Dragana Sotirovski

Grad Niš je postao veliko gradilište i mi moramo da odgovaramo brzo na zahteve i građana i investitora, rekao je Goran Zdravković, v.d. načelnika Uprave za građevinarstvo. On je istakao da je postupak obrade i izdavanje akata kroz sistem centralne objedinjene procedure ubrzan, o čemu svedoče broj rešenih predmeta u prošloj godini.

Niška Uprava za građevinarstvo i dalje ima v.d. načelnika, koji radi bez zamenice, ali Goran Zdravković uverava da sve funkcioniše brže, jer je Niš postao veliko gradilište i da zato moraju brzo da odgovore na zahteve građana i investitora.

Da je tokom prošle godine sve išlo brže, jer je Niš postao veliko gradilište, pa nadležni zato moraju i brzo da odgovore na zahteve građana i investitora, pohvalio se u video-snimku koji je objavljen na zvaničnoj stranici gradonačelnice, upravo vd načelnik Uprave za građevinarstvo Goran Zdravković.

Ubrzali smo postupak obrade i izdavanja akata kroz sistem centralne objedinjene procedure, tako da je za zadnjih godinu dana obrađeno i izdato između ostalog 750 lokacijskih uslova, 300 građevinskih dozvola, 450 rešenja o odobrenju izvođenja radova i 250 upotrebnih dozvola – navodi Zdravković.

Istakao je da je na ime doprinosa, a po osnovu izdatih dozvola, prošle godine u budžet grada Niša uplaćeno 654 miliona dinara.

Neretko se građani žale na sporu administraciju i da neke dozvole čekaju mesecima.

Divlja gradnja je još jedan veliki problem na koji Nišlije često ukazuju, a Zdravković kaže da je zato u ovoj Upravi više građevinskih inspektora.

Povećan je broj građevinskih inspektora, što nam je omogućilo efikasnije otkrivanje i sprečavanje divlje gradnje, a sve u cilju da Niš bude uređen grad i da se poštuju propisi – dodao je.

Ubrzano je i ozakonjenje objekata, uverava v.d. načelnik, pa građane koji podnesu zahtev usmeno i pisano obaveštavaju ako je potrebno da urede i dopune svoje zahteve.

Podsetimo, Zdravković je skoro dva meseca na funkciji vd načelnika bez zamenice, jer je početkom decembra Marina Malbaša ostala bez te funkcije, nakon što je gradonačelnica najavila smene u ovoj Upravi, jer je slučajno saznala da jedno gradilište u Nišu nema dozvolu.

Global Digital Clinik