Potpisan kolektivni ugovor za Javna i Javna komunalna preduzeća

Potpisan kolektivni ugovor za Javna i Javna komunalna preduzeća
Potpisan kolektivni ugovor za Javna i Javna komunalna preduzeća

U gradskoj kući u Nišu danas je svečano potpisan Posebni kolektivni ugovor za Javna i Javna komunalna preduzeća čiji je osnivač Grad Niš.

Najvažniji dokument kojim se definišu odnosi poslodavca, u ovom slučaju Grada, i zaposlenih u javnim i Javno komunalnim preduzećima u Nišu potpisali su, u ime Grada, Gradonačelnik Darko Bulatović i predstavnici dve reprezentativne sindikalne organizacije u ovom sektoru u Nišu.

Ispred Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Grada Niša potpis na Ugovor stavio je predsednik Gradskog odbora ovog sindikata Grozdan Mitić, a ispred sindikata ”Nezavisnost”, to je učinio Oliver Cvetković glavni poverenik Granskog sindikata saobraćajnih i komunalnih delatnosti. Kako je istaknuto, današnji čin samo je okončanje procesa pregovaranja koji je trajao gotovo godinu i po dana, i koji bi, naglasili su
predstavnici sindikata, kao posledicu trebalo da donese bolje uslove rada i da garantuje dodatna prava zaposlenima u ovoj delatnosti.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da nema sumnje da su poslovi koji se odnose na vodosnabdevanje, grejanje, održavanje javne higijene i javnih površina i ostali – poslovi od opšteg interesa, na dobrobit Grada i svihnaših sugrađana.

”Zato koristim priliku da se svim zaposlenima u komunalnom sektoru, a kojih ima oko 3.000, zahvalim na zaista velikom trudu, radu i zalaganju da naš grad i život u njemu učine pristojnim i prijatnim svimnašim sugrađanima”, rekao je Bulatović i podvukao da je ovaj kolektivni ugovor rezultat napornih pregovora između predstavnika Grada i reprezentativnih sindikata kojima se zahvaljuje na pokazanoj ozbiljnosti i spremnosti na kompromise. 

”Zajednički cilj i namera svih nas bila je da poboljšamo i unapredimo status i prava zaposlenih u javno-komunalnim sektoru. Naša namera je bila da, u domenu svojih mogućnosti, obezbedimo i dodatne povoljnosti i prava koja će jednako i ravnopravno uživati svi zaposleni koji su njima obuhvaćeni”, rekao je Gradonačelnik Niša.

Dostava hrane u Nišu