Pomognimo docentu iz Niša da prikupi novac za lečenje

Nenad Ristić i njegova supruga Marina Stojanović Ristić; Foto: Budi human
Nenad Ristić i njegova supruga Marina Stojanović Ristić; Foto: Budi human

Dr Nenad Ristić, docent na Građevinsko – arhitektonskom fakultetu u Nišu teško je oboleo od retke vrste limfoma koji se zove T lymphoblastic lymphoma.

Radi se o vrlo retkoj i agresivnoj vrsti ne – Hočkinovog limfoma, koja pogađa samo 2 odsto obolele populacije.

Porodica je kontaktirala bolnicu Maltezer u Nemačkoj, koji su im dostavili uputstva i cenovnik. Preko fondacije Budi human počelo je prikupljanje novca i je iznos brzo prikupljen.

Nenad je svu potrebnu hemioterapiju primio u Srbiji, ušao je u remisiju, i krajem oktobra je već bio u Nemačkoj. Transplantacija matičnih ćelija je izvršena 10. novembra 2017. godine.

Sve je prošlo u najboljem redu i on je vrlo brzo pušten na kućno lečenje. Međutim, ubrzo su se javili problemi, bolovi u stomaku, te je on opet vraćen u bolnicu. Utvrđeno je da se radi o teškoj i jako ozbiljnoj komplikaciji, veno- okluzivnoj bolesti jetre. Započeto je sa terapijom, koja je jako skupa.

Sedam dana lečenja iznosi 35.000€. Sama terapija je dala učinka, međutim, zbog ozbiljnosti stanja, bilo je potrebno je tri nedelje terapije, odnosno 105.000€.

Novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i fondacije Budi human, dug prema bolnici porodica je svela na 40.000€. Da bi mogao redovno da kontroliše tok oporavka, potrebno je da za tri meseca izmiri celokupni dug.

Nenadova supruga, Marina Stojanović Ristić takođe je bolesna. U oktobru 2016. godine, pred porođaj, ustanovljen joj je veliki tumor na mozgu.

Nakon rizičnog porođaja Ristići su dobili devojčicu, a Marini je odstranjen veći deo tumora. Čeka je još intervencija gama nožem, ali je, kako kaže, sprečena da sada u ovim teškim trenucima, uz bebu od 19 meseci, razmišlja o svom daljem lečenju.

Nenadu Ristiću možete pomoći uplatama na:

160-480610-54   dinarski

00-540-0002220.1  devizni ili

putem SMS broja 328 na 3030