Pokrenuta peticija za rešenje problema pruge u Nišu

peticija za rešenje problema pruge

Povodom smrti mlade devojke, koju je u utorak udario voz, pokrenuta je peticija za rešenje problema pruge u Nišu.

U niškom naselju Trošarina u utorak je došlo do nezgode kada je voz udario dvojku koja je prelazila prugu. Na tom mestu nema obeleženog prelaza, ali ljudi koji žive u tom delu naselja ga godinama koriste. Kako je ovo problem koji traje godinama unazad, smrt mlade devojke bila je povod da se pokrene peticija za rešenje problema pruge.

Peticija je postavljena na sajtu peticije.online i do trenutka pisanja teksta ima 1267 potpisa. Pokrenuli su je prijatelji nastradale devojke.

“Cilj ove peticije je dugoročno rešenje problema pruge Niš-Dimitrovgrad. Odlaganje rešenja ovog problema dovelo je do pogibije mnogih ljudi. Među onima koji su živote izgubili je i naša drugarica Andrijana. Ovaj događaj nas je motivisao da kao podršku njenim roditeljima, učinimo nešto što će se pamtiti. Mi, njeni drugari ćemo ostati istrajni u našoj nameri, ali će nam za takav poduhvat biti potrebna vaša pomoć”, navode oni.

“Mnogo mladih je stradalo. Železničkom saobraćaju je mesto van grada”, jedan je od komentara potpisnika. “Potpisujem zato što nešto mora da se promeni da se ovako nešto više nikada ne ponovi, bilo kome”, dodala je jedna potpisnica peticije.

Podsetimo, do nesreće je došlo 17. novembra u 11:30, na pruzi kod Kvantaške pijace. Prema navodima medija, devojka išla je iz pravca Stop Šopa ka Bulevaru Šabana Bajramovića.

Primljena je u KC Niš sa teškim povredama glave i svih ekstremiteta. Odmah je intubirana ali je uprkos svim naporima lekara, izgubila život.

Juče je na mestu gde je došlo do nesreće održan protest građana koji zahtevaju da se pruga izmesti. Svojim transparentima preneli su jasnu poruku “izmestite prugu”.

 

Dostava hrane u Nišu