Pokrenut postupak protiv roditelja dečaka koji je ubio vršnjaka u Niškoj banji

Sud
Foto: Ilustracija

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je postupak protiv roditelja 13-godišnjaka iz Niške banje, koji je 5. oktobra prošle godine u porodičnoj kući ubio svog vršnjaka. Postupak se vodi protiv M.M. i M.M.M. iz Niške Banje, roditelja maloletnog M.M. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, potvrđeno je za Tanjug u tom tužilaštvu.

U ovom postupku oštećeni M.M. ima svojstvo oštećenog lica.

Postupajući javni tužilac je 18. decembra prošle godine doneo naredbu da se obavi psihijatrijsko veštačenje maloletnika, koje je povereno Klinici za psihijatrijske bolesti dr “Laza Lazarević” u Beogradu, u kojoj je maloletnik i smešten.

“Kako se radi o veoma kompleksnom i opsežnom veštačenju do današnjeg dana nam nije dostavljen nalaz i mišljenje komisije te ustanove”, navode iz tog tužilaštva i dodaju da će nakon prijema nalaza i mišljenja preduzeti dalje dokazne radnje u cilju utvrđivanja postojanja elemenata krivičnog dela.

Nakon ubistva oglasilo se Više javno tužilaštvo u tom gradu i navelo da prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, dečak je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života.

Izvor – Tanjug

Global Digital Clinik