POKLON NIŠLIJAMA: Nemanja Radulović i orkestar ”Double Sens”

Nemanja Radulović
Nemanja Radulović

Nemanja Radulović, svetski poznat violinista iz Niša, i orkestar ”DOUBLE SENS” održaće veliki koncert na Letnjoj pozornici 25. juna u 21 sat.

Za sve one koji budu želeli da čuju ovog virtuoza na violoni, ulaz je besplatan.

Violinista, rođen i odrastao u Nišu, koji je talentom očarao svet, ponovo će svirati u svom gradu, kome se oduvek rado vraća. Na koncertu će biti izvedena dela Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Hačaturijana, Šostakoviča i Rimski-Korsakova.

Radulović, inače, godinama živi i stvara u Francuskoj, a tokom svoje karijere svirao je u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja. Među njima su i „ Jozef Joakim“ u Hanoveru, „Stradivarius“ u Kremoni, 2014. godine je u Francuskoj izabran za najboljeg solo instrumentalistu, a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti. U svojoj diskografiji ima deset albuma, dok je poslednji, „Bajka“, objavljen 2018. godine.

Koncert se realizuje pod pokroviteljstvom grada Niša a u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš i Niškog kulturnog centra a uz podršku lokalnih institucija (Turističke organizacije Niš, Gradske opštine Medijana, Fakulteta umetnosti u Nišu, Parking servisa i JKP Mediana).