Poginuo 27.godišnji muškarac bežeći od policije, tri osobe povređene

poginuo

U saobraćajnoj nesreći kod Jugbogdanovca, na putu Niš-Prokuplje, danas oko 14 sati na licu mesta poginuo je 27.godišnji muškarac, a još troje je povređeno. Prema nezvaničnim informacijama, nastradali vozač poginuo je bežeći od policije.

Nastradali muškarac bio je za volanom ševrloleta niških registarskih oznaka, a poerd njega u automobilu nalazila se i 19. godišnja devojka, koja je povređena.

J. G. vozač “ševroleta” koji je izazvao težak udes kod Jugbodanovca prethodno je bežao od policije koja je pokušala da ga zaustavi još u Nišu, najverovatnije jer za njim postoji raspisana poternica, piše “Blic”.

Kako se navodi, saobraćajna policija je vršila redovnu kontrolu saobraćaja i pokušala da zaustavi vozača “ševroleta” svetlosnom signalizacijom, međutim on je odbio da stane.

“Blic” navodi da se na ovaj potez J. G. najverovatnije odlučio jer za njim postoji raspisana poternica Osnovnog suda u Aleksincu gde se protiv njega vodi postupak zbog teške krađe.

J. G, koji je u vozilu bio sa devojkom J. P. (19) iz Niša, krenuo je da beži u pravcu naselja Bubanj, pa ka Železničkoj stanici i Novom Selu, Merošini i na kraju ka Jugbogdanovcu gde je izazvao nesreću prešavši na suprotnu stranu kolovoza i sudarivši se sa “audijem”.

U “audiju” su bili supružnici B. K. (61) i L. K. (53), oboje iz Niša.

U poteri za J. G, čije je poslednje prebivalište bilo prijavljeno u Jagodini, učestvovalo je osam policijskih vozila i dvojica motociklista policajaca.

Nišlije su na društvenim mrežama razmenjivale informacije gde su i u kom trenutku primetile automobil koji velikom brzinom beži dok ga juri veliki broj policajaca, navodi “Blic” dodajući da J. G. uopšte nema izdatu vozačku dozvolu.

Do stravičnog sudara došlo je oko 14:30 na putu Niš-Prokuplje.

Begunac od policije je poginuo na licu mesta, dok su tri osobe povređene u udesu – devojka koja se sa njim nalazila u “ševroletu” i bračni par iz “audija”.

Izvor:Blic