Poetski odjeci – veče poezije i izložba Nataše Nare Radosavljević večeras u NKC-u

Poetski odjeci-veče poezije i izložba Nataše Nare Radosavljević biće održano večeras u Galeriji Niškog kulturnog centra u 18 sati. Na otvaranju izložbe biće čitana poezije Natašinih izdanja, a nastupiće i mladi solisti iz Srednje Muzičke škole.

Međuvreme između čoveka i prirode. Ova naoko jednostavna sentenca, mogla bi da bude zajednički imenitelj najnovijeg ciklusa likovnih dela slikarke i pesnikinje Nataše Nare Radosavljević, ističu književni kritičari.

Njena povezanost sa prirodom, kako kažu, prenešena je u intimne impresije skladnih celina ekspresivnog lirizma vanvremenskih pejzaža

Nataša Radosavljević Nara rođena je 1968. godine u Jagodini. Apsolvirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu i završila Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti u istom gradu. Živi i radi u Beogradu baveći se slikanjem i pisanjem poezije. Imala je više samostalnih i učesnica je više grupnih izložbi.

Na Svetskom sajmu umetnosti u Parizu, njena slika EPIFANIJA je odabrana za zvaničnu predstavnicu francuske galerije MECENAVIE, preko koje je izlagalo preko 50 autora iz celog sveta, a slika je ušla u Sajamski katalog za 2023.godinu.

Ta ista slika je izabrana od strane Sajamskog žirija za jednu od najboljih slika galerije MECENAVIE.

Objavila je četiri knjige poezije: “Protok energije” , 2011, “Sažimanje”, 2014, “Poljubac tišine”, 2018. godine i “Tihovanje Tihuvanje” , 2022. godine.

Ova knjiga prevedena je na makedonski jezik i objavljena dvojezično. Bavi se i kaligrafijom i dizajnom nakita. Član je Udruženja književnika Srbije i ima status samostalnog umetnika.

Global Digital Clinik