Počelo snimanje filma “Trag divljači” u Nišu

trag divljači

Kao što je i najavljivano snimanje filma “Trag divljači” krenulo je početkom marta, a počelo je i u Nišu, gde će ekipa provesti nešto manje od dva meseca na različitim lokacijama.

“Trag Divljači” je priča o perspektivnom novinaru koji otkriva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o svirepom ubistvu u Jugoslaviji. Radnja se odvija 1979 godine, u izmišljenom gradu Vranovcu u Istočnoj Srbiji. Glavni likovi su Jugoslav, ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje, potpukovnik UDBE pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kad brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica idu da istraže slučaj, iz različitih pobuda.

Reditelj filma je Nenad Pavlović, a scenario je rađen na osnovu književnih likova njegovog oca Živojina Žike Pavlovića.

Ekipa je snimala na Starom groblju i u Jelašničkoj klisuri, a juče tokom dana snimanje je nastavljeno na Filozofskom fakultetu i gimanziji “Stevan Sremac”.

Reditelj Nenad Pavlović najavljuje i snimanje u Samar pećini a umesto Bojaninih voda koja je bila u planu ali je snimanje tamo otkazano zbog snega, Pavlović kaže da će sada morati da potraži novu lokaciju u Sićevačkoj klisuri ili na Pločama. Osim Niša i okoline, dodaje da se film snima i u Zaječaru i Knjaževcu, a poslednje nedelje u Beogradu.

Glumačku ekipu predvodi jedan od najznačajnijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije Predrag Miki Manojlović , a osim njega uloge tumače Radivoje Raša Bukvić, Nada Šargin, Srđan Žika Todorović i drugi.