Počele Horske svečanosti u Nišu: KARMINU BURANU nadglasala muzika iz kafića

Internacionalne horske svečanosti u Nišu
Internacionalne horske svečanosti u Nišu

Iako je bilo spektakularno otvaranje 27. Interenacionalnih horskih svečanosti na Letnjoj pozornici u Nišu, tokom nastupa Hora i orkestra RTS-a čula se i muzika iz jednog obližnjeg kafića.

Naime, oko 22:30h iz potpuno neobjašnjivih razloga, jedan od kafića je pustio muziku u terminu za koji je važila zabrana Komunalne inspekcije GO Crveni krst.

Reakcijom organizatora manifestacije, Niškog kulturnog centra, Komunalne inspekcije GO Crveni krst i Komunalne policije Grada Niša zaustavljeno je glasno emitovanje muzike u kafiću i sprečeno ometanje programskih aktivnosti na Letnjoj pozornici, a prekršioci naloga Komunalne inspekcije GO Crveni krst suočiće se sa odgovarajućim prijavama nadležnih organa.

U Niškom kulturnom centru kažu da su na vreme poslali dopise svim nadležnim službama, između ostalog i Komunalnoj inspekciji GO Crveni krst,  o tome da se program manifestacije na Letnjoj pozornici u Tvrđavi svake večeri, od 5. do 8. jula, odvija počev od 20.30, pa najkasnije do ponoći.

“U tom smislu je Komunalna inspekcija GO Crveni krst reagovala u skladu sa našim dopisom i blagovremeno izvestila kafiće u niškoj Tvrđavi da muziku mogu da puštaju tek od ponoći, kako ne bi ugrozili odvijanje glavnog programa 27. Horskih svečanosti”, ističu u NKC-u i dodaju da su ponovo upozorili kafiće o terminnu održavanja.

Za danas je predviđen svečani defile horova gradom, sa revijalnim koncertima, koji će krenuti u 18h od Studenskog doma kod Pravnog fakulteta, a od 22:30h, nakon Open singinga , na Letnjoj pozornici u Tvrđavi koncert će imati vokalna grupa “Konstantin” iz Niša.

Detaljan program Internacionalnih horskih svečanosti možete videti OVDE.

Dostava hrane u Nišu