Počela sanacija udarnih rupa u Nišu

Udarne rupe u Nišu; Autor: Violeta Jovanović
Udarne rupe u Nišu; Autor: Violeta Jovanović

Sneg koji je prethodne nedelja zadavao dosta muka učesnicima u saobraćaju istopio se sa ulica, ali su vozači sada suočeni sa novim problemom – udarnim rupama.

U Direkciji za izgradnju kažu da je ulicama u centralnom jezgru neophodna hitna sanacija, jer predstavlja opasnost za vozače ali i pešake.

Krpljenje rupa je samo privremeno, a ne dugoročno rešenje

“Prioritet su glave saobraćajnice u Nišu i već se počelo sa pripremama za asfaltiranje na Bulevaru 12. februar i u Ulici Dimitrija Tucovića. Tokom vikenda će ove ulice biti asfaltirane. Ovog puta nećemo samo krpiti rupe, već će se uraditi trajna sanacija i adaptacija. To znači da se prvo mora uraditi dobra priprema koja je, zahvaljujući dobrim vremenskim prilikama, u toku”, rekao je za Naissus Info, direktor Direkcije za izgradnju, Nebojša Lović.

Što se tiče Voždove ulice u kojoj je ispred autobuskog stajališta najgora situacija za javni prevoz, već danas će se početi da pripremama i obradom udranih rupa, dodaje Lović.

“Ove udarne rupe će biti asfaltirane u naredna 24 sata, a ostale gradske ulice kao što su Knjaževača, Kosovke devojke, Bulevar Zorana Đinđića će u subotu, 10. marta nakon obrade koja podrazumeva grebanje i skidanje lošeg asfalta početi da se saniraju od ponedeljka, 12. marta”, kaže Lović.      

Saniranje udarnih rupa radiće firma “M Univerzal tim”.

Iz ovogodišnjeg Programa održavanja za sanaciju niških ulica predviđeno je 50 miliona dinara.

Global Digital Clinik