Počela isplata 30 evra građanima, od 15. novembra prijava za 20 evra u decembru

30 evra isplata
Pixabay

Danas je počela isplata drugog dela jednokratne pomoći od 30 evra penzionerima i korisnicima socijalne pomoći. Sutra i prekosutra pomoć će biti uplaćena ostalim građanima, a od 15. novembra, kako je najavio ministar finasija Siniša Mali počinje prijava za 20 evra, za one koji se do sad nisu prijavili,a koji će biti isplaćeni decembra.

Ministar finansija Siniša Mali, rekao je jutros za RTS da danas počinje isplata drugog dela jednokratne pomoći od 30 evra.

“Danas ćemo uplatiti na račune naših penzionera, svih onih koji primaju socijalnu pomoć, kao i onih koji su na izdržavanju kazne. Uplatićemo njima 30 evra, a sutra i prekosutra svim ostalim punoletnim građanima naše zemlje”, naveo je Mali.

Mali je dodao da se za jednokratnu pomoć prijavilo 5.765.000 građana i “da je u pitanju ogromna podrška i pažnja prema onima kojima je pomoć najpotrebnija”.

On je dodao i da građane očekuje isplata još 20 evra u decembru, a da 15 novembra počinje prijava za one koji se do sad nisu prijavili, i koji su u međuvremenu postali punoletni.

Mali je podsetio da će u februaru sledeće godine penzionerima biti isplaćeno još 20.000 dinara jednokratne pomoći.

Global Digital Clinik