Plivaju u đubretu. Žitelji dela grada oko Starog groblja muku muče sa divljim deponijama i „jezerom“ koje pravi napukla cev

Žitelji dela grada oko Starog groblja u Nišu i bukvalno plivaju u gomili đubreta. Pored podzemnih kontejnera, koji se kako kažu, čiste nedeljom, nikla je prava mala ili malo veća divlja deponija. Za nju su, u to nema sumnje, krivi ekološki neosvešćeni sugrađani. Međutim, to nije sve. Da stvar bude gora, odmah pored je i omanje „jezero“, koje svakodnevno pravi voda iz cevi koja je pukla pre skoro dva meseca, kažu za Naissus info stanari okolnih zgrada.

Ljudi koji žive u zgradama u blizini, kažu da je postalo nesnosno, da prozore više i ne otvaraju jer se smrad đubreta sa divlje deponije oko kontejnera bez prekida širi, a nije lako ni proći pored, jer ako uspeju da izbegnu otpad, teško će izbeći baru koju je napravila naprsla cev.

Kako tvrde žitelji ovog dela grada, koji i nije tako daleko od centra, obraćali su se za pomoć i JKP Naissus i GO Palilula koja je mejlom odgovorila da će proslediti nadležnima, ali odgovora za sada nema.

Kao ni rešenja problema…