Otvorena vrata u Gimnaziji “Stevan Sremac”: Raspored polaganja prijemnih ispita

Prva niška gimnazija “Stevan Sremac” u Nišu
Prva niška gimnazija “Stevan Sremac” u Nišu

Prva niška gimnazija “Stevan Sremac” u okviru Dana otvorenih vrata pokazuje budućim učenicima škole kako je biti đak Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” u Nišu, koja ove godine obeležava 140 godina od osnivanja.

“Učenici završnih razreda u osnovnim školama u periodu od 15 do 19h moći će da posete naš mini sajam u Svečanoj sali, upoznaju se sa đacima gimnazije i profesorima, a biće u mogućnosti da dobiju i sve potrebne informacije o školi, kao i da posete neke zanimljive časove”, kažu u ovoj niškoj gimnaziji.

Ujedno, ovo je prilika da budući učenici dobiju i sve neophodne informacije o upisu, pripremnoj nastavi iz srpskog, engleskog i nemačkog jezika, koja će biti organizovana tokom maja meseca za učenike koji žele da upišu filološko ili bilingvalno nemačko odeljenje.

Prijavljivanje učenika za polaganje prijemnih ispita za nemačko bilingvalno odeljenje i odeljenje nadarenih učenika u filološkoj gimnaziji – engleski jezik u školskoj 2018/19. godini:

Petak 11. maj od 9 do 14 časova

Subota 12. maj od 9 do 13 časova

Ponedeljak 14. maj od 14 do 19 časova

Kandidati prilažu prijavu za polaganje prijemnog ispita (obrazac prijave dobija se u školi ili se preuzima sa sajta škole), izvod iz matične knjige rođenih i potvrdu o rezultatima na takmičenjima učenika osmog razreda iz nemačkog jezika za bilingvalno odeljenje, odnosno srpskog i engleskog jezika za filološko odeljenje.

Svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi i Diplomu Vuk Karadžić kandidati prilažu naknadno. Na prijemni ispit obavezno poneti đačku knjižicu sa overenom fotografijom.

*****

Pripremna nastava iz nemačkog jezika za bilingvalno odeljenje

Ponedeljak 07. maj – Petak 11. maj

Pripremna nastava iz engleskog jezika za filološko odeljenje

Ponedeljak 14. maj – Petak 18. maj

Pripremna nastava iz srpskog jezika za filološko odeljenje

Ponedeljak 28. maj – Petak 1. jun

*****

Prijemni ispit iz nemačkog jezika za bilingvalno odeljenje

Subota 26. maj u 10 časova

Prijemni ispit iz srpskog jezika za filološko odeljenje

Subota 2. jun u 10 časova

Prijemni ispit iz engleskog jezika za filološko odeljenje

Nedelja 3. jun u 10 časova

Global Digital Clinik