Otvorena humanitarno-prodajna izložba slika Gradske opštine Medijana za niški GAК

humanitarna izlozba

U prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, svečano je otvorena humanitarno-prodajna izložba radova, nastalih u okviru Likovne kolonije 2020/21, koju je GO Medijana organizovala, u saradnji sa Multimedijalnim udruženjem umetnika „Car Кonstantin“.

Izložba će biti otvorena do 26.decembra 2021.godine, svakog dana od 9 do 18 časova u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić pozvao je privrednike i sve ljude dobre volje da se uključe u akciju i pomognu na ovaj način niškoj Ginekološko-akušerskoj klinici.

Na izložbi su predstavljena ostvarenja naših poznatih umetnika, među kojima su Slavoljub Todorović – Zorkin, Goran Nikolić– Pikaso, Lidija Mina Šarović, Boža Milić – Tisin, Bata Anđelković – Bata od Vučja, Janko Piljak, Olivera Lola Adžić, kao i mladi autori Jelena Tošić, Milica Кostić, Đorđe Ilić i drugi.

Radovi su nastali u okviru ovogodišnje, ali i likovne kolonije, koja je organizovana je 2020. godine, u Parku Sveti Sava, sa ciljem da postane tradicionalna i okupi umetnike iz celog sveta.